Sunday, August 12, 2012

Nak mula dengan apa?




Salam dearest.

Minggu ni kandungan mila dah masuk 5 bulan. Baby semakin aktif menendang. Geli perut mak nok..
Perut dah makin memboyot, tapi 1 benda pun belum beli.
Blurr la tak tahu nak start beli apa. Ada yang macam mila tak?
Yang ada pengalaman preggy,
Bila eh boleh start beli? Sekarang ni tak terlalu awal ke?
Kang nak beli last minute takut makin tak larat pulak.
Sekarang outing kejap2 pun pinggang dah sakit. mengalahkan warga emas..haishh

Sekarang kalau outing atau pergi mana2 mesti nak ada hubby.
Takut2 insiden pitam terjadi lagi. Kalau asben, boleh la dia kendong atau melekat ngan kita je.
Kalau outing dengan orang lain, xnak la pulak susahkan sesape.
Dan-dan yang tak tahu kita camne cakap kita ni manja atau buat-buat je.
Orang lain pun mengandung jugak..hishh yang tu tak enak didengar..

Entri pendek di hari Ahad, hope tak jemu membaca. hehe
Ok, hari ni nak balik berbuka kat rumah mertua.
Bye..




5 comments:

(^-^) ieYoe (^-^) said...

bulih doh bli sket2.. try la tanye abg kakok mane hok ade lagi barut baby,baju baby,yang mane yang bleh pakai...langkah penjimatan perlu ado..lagipon baju baby tak perlu beli banyak...sebab dok tahu baby kuo beso mane kan..better beli lepas baby dah keluar..
jangan lupe beli juge kain bedung baby yang ade topi tu.senang kalo nak keluar..

(^-^) ieYoe (^-^) said...

nie checklist e.. bleh la tengok n bandingkan mane yang bleh beli.. :D

http://cik-iey.blogspot.com/2012/05/checklist-barang-baby.html

hayati hashim said...

bo dah beli sikit2 slo2.. sbb nti bila masuk 8m, kot dh x larat jalan..
start dari mana ye...? bli baju2 dlu kot, pastu nti automatik keexcitedan tu akn bermula n berjangkit ke bnda2 lain..:)

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin dr 3 bulan lg dah mule beli
beli skit2lah
bukan pe...
org x brape nak berduit
nak beli skali, memg x mampu
kne beli skit2 yg pntg dulu

mizzy amalina said...

i pn beli sikit2 dr 3bln lg..nak2 time baby fair.ms tu mmg bgs grab brg2 baby sbb murah..pastu sikit2 beli everymonth.survey online,tgk kt kedai,etc...

brg2 baby ni mahal2.kalau beli sikit2 dr awal xterasa sgt kot.lgpun nnt perut da besar mesti xlrt nak shopping.hehehe...

ape2 pun wat lah checklist dulu.br boleh refer ape brg2 yg ptt beli,apa yg boleh pinjam/mtk org..i buat checklist sendiri based on my needs & wants.hehe..

excited tau shopping brg baby!! ;D