Friday, August 10, 2012

Yeahh..ada baju raya!




Salam Jumaat!

Korang dah ada baju raya? Sekarang berlambak jual yang ready made kan..
Mila dan asben beli yang dah siap jek.
Malas nak fikir tempah, hehe

Plan asal nak pakai baju nikah je first raya tapi sebab diriku yang dah membuyung awal so cancel je niat tu.
Last-last mila beli jubah siap kat First Lady. murah. harap2 xdela baju raya yang sama dengan kita ni, hehe
Hubby pun terpaksa beli baju melayu lain yang sedondon warna.
Tema kita Hijau tau!
ada yang sama tak?

Jubah kita simple dan biasa-biasa je. Nak view pun segan. 
Tunggu pic raya la, boleh view 'baby bump' juga. First time nak tunjuk nih.hehe
 
Second raya kita pakai ready made kurung moden. Warna peace.
Hubby pulak maybe kemeja putih time hantaran kahwin ritu.
Macam lari tema jek tapi bantai jek. Kalau bugdet cukup baru cari lain.hehe
Cukup la dua, dah besar panjang xdanya nak baju raya banyak2 pasang.
So raya ketiga dan seterusnya pakai jela mana yang ada.
Bukan kedekut tu tapi jimat cermat, hehe

Tunggu next year ada baby baru raya sakan lagi.
Tapi next year mesti dah lebih pada baby kan?
Memang tu gaya mak pak bila ada anak..

Pertama kali beraya as husband and wife..excited pun ada. Dan for 1st time, raya first tak raya dengan parents n family sendiri, raya rumah mertua, 2nd raya baru balik rumah parents..sob2..
Korang raya kat mana?
 


15 comments:

Diyana said...

saya raya solo... balik rumah parents je... hehe
(^_^)

Mila Ahmad said...

Bestnye 1st raya dah de jadi mommy to be. jeles la saya heee~~~

Gadis said...

tahun ni gadis raya umah mertua dulu..raya ke3 baru balik umah parents sendiri kat jb...

sedihh...huhuhu

Ryn said...

riny pon beli siap jerk...tp beli byk sikit..yeruja lebih thn ni..hehehe...baju kurung..baju mgndg...due2 nak.....hehehehe..:)

mizzy amalina said...

Me too!!plan asal nak pakai baju nikah sekali termengandung pulak. Jgn hrp la dpt pakai baju nikah tu. Hehehe...Terpaksa beli jubah. And hubbee pun terpaksa beli baju melayu lain sbb nak sama tema. Hehehe...

1st raya as hubby&wifey. Alhamdulillah hubby ajak beraya umah my parents dulu...Raya ke-3 baru balik umah parents-in-law kt KL... :)

ciksusu said...

raya last rumah sendiri :(
next year tng dh cop umah dier dulu :(

Liya Laa said...

Liya pon suka beli dkt first lady tp thn ni tema baju Indon mari. Hahaha. Jemput singgah Marang kak mila :)

puan.mila said...

Diyana : rindu pulak raya solo..xyah berebut raya mna2..

puan.mila said...

mila : insyaAllah nnti turn awk plak..

puan.mila said...

gadis: bila dh kahwin kena share semua..kita pun sedih..huuu

puan.mila said...

riny : tamaknya u..nafsu tuk baby..heheh

puan.mila said...

amalina : termengandung awal..bestkan? ^_^

puan.mila said...

cik susu : kena la beralah ek..hehe

puan.mila said...

liya : wahh beli kat indon ke? insyaAllah kalau larat nk beraya..hehe

Diyana said...

xpe... mesti best jugak dpt raya dgn husband kan... (^_^)
thun dpan raya dgn baby plak...