Friday, July 20, 2012

Berpuasa bersama suami..




Assalamualaikum.

Salam Ramadhan untuk semua.
Alhamdulillah berpeluang bertemu Ramadhan lagi untuk tahun ini.
Ramadhan yang membawa sedikit perubahan untuk diri sendiri.

Buat pertama kalinya,
berpuasa bersama suami,
bersahur bersama suami,
dan juga berpuasa bersama anak..(pregnant)

Kalau sebelum kahwin bab sahur mak yang selalu hidangkan.
Kalau nak tolong time sahur memang liat la.
Bangun pun 15minit nak habis waktu imsak, haha

Tapi puasa kali ni no..no liat lagi.
mampus nak kena babab dek suami.
InsyaAllah cuba buat yang terbaik untuk suami.
Kan nak jadi isteri mithali..hehe

Kalau dulu time sahur cuma makan roti, biskut dan air milo jek.
Cukup untuk bekalan tenaga di siang hari.
Kalau nasi memang xlalu nak makan subuh-subuh.

Tapi sahur kali ini mesti makan nasi.
Kalau roti, biskut bimbang xcukup bekalan untuk anak dalam perut nanti.
Moga di beri kekuatan untuk berpuasa penuh tahun ni.Amin..




p/s : to olls mommy to be..apa makanan tambahan yang sesuai untuk ibu preggy ketika sahur?



10 comments:

CikPuan Ira said...

selamat berpuasa awk ;)

http://kamiboolat.blogspot.com

CINTA UNTUK KITA said...

tak sbrnya nk puasa esok :)

Ryn said...

kite serupe milaa...:)

Mila Ahmad said...

cumelnya puasa bertiga. vitamin kena ambil untuk tenaga, buah-buahan ke ?

ciksusu said...

selmat berpuase ;)
hope berjaya puase penuh ye ;)

qasqas said...

selamat berpuasa pn mila...:)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Selamat berpuasa..
Jgn lupa makan kurma, minum susu, makan telur - Semua tu membekalkan tenaga sepanjang hari, insyaallah.

azizah :) said...

selamat berpuasa mila..mila kena makan double..hehe

Liya Laa said...

Kak Mila, selamat berpuasa. Jaga baby elok2 :)

izla said...

salam kenal.
saya tahun lepas, pregnant 8months dalam bulan ramadhan. yg tak tinggal, kurma. makan masa sahur dan buka.