Wednesday, July 18, 2012

Buffered Earning atau Metered Earning..apa tu?




Salam dearest.

Orang ada akaun Nuffnang, aku pun nak ada jugak..Actually, dah lama wujud akaun Nuffnang ni since mila letak ads Nuffnang kat blog. Tapi seriusly tak tahu guna..sob2..

Tapi baru-baru ni tergerak hati nak bukak akaun Nuffnang tu..Nasib la password masih ingat..
Tengok-tengok ada benda ni..




Dua campaign name..pastu ada 0.40..siap ada date lagi, tapi date dah due..haha
pebenda tu hah?
Apa Buffered Earning, apa Metered Earning??
Seriusly mila tak tahu wess..
Nuffnang tolongg.....!!

Sebelum blogging xde terfikir pun nak buat duit atau dapat duit ke hape.
cuma suka-suka untuk menulis jek..
tapi bila tengok benda nih macam 1 bonus pulak..hehe


blogger yang cerdik pandai tentang Nuffnangs boleh tolong tak? ^_^

7 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Kalau bahasa pasarnya...

Buffered Earning ni Pendapatan Terumpuk. Ni yg selalu org kejar2. Dgn B.E ni la income lebih byk sbb bermakna pengiklan "menyewa" tapak di blog kita, dikira melalui jumlah visitor yg dtg pd masa iklan tu disiarkan.

Meteared earning pula - bila B.E tersebut dah berakhir.

Itu la bahasa2 mudahnya.

Gadis said...

Gadis buat x menjadi tau bile nk tempek kat blog...
ntah npe la agaknyer...huhuhu

last2 biarkan je la...

Shakina Farhan said...

BE ni die kire ikut bilangan orang view blog kite, semakin byk semakin masyuk..die ade limit masa, bila dah tamat jadi la ME..Jumlah total berapa RM yg kite dpt adalah mengikut ME..

Shakina Farhan said...

mila, dlm entry ni kina ada letak checklist bleh download..http://shakinafarhan.blogspot.com/2012/04/checklist-baby-bajet-kasar.html

Munnafendy said...

yg awk dapat ni CPC...cost per click.. satu click 25 sen dgn 15sen tu.. :)

azizah :) said...

mila..yang ni kempen.. kalau BE tu macam pengiklan sewakan blog kita untuk iklan. BE ni memang masyukk..lagi ramai pengunjung lagi bnayak dpt.. tapi bila tamat je temph iklan BE ni dia akan jadi ME..so total ME ni kalau lebih RM50 boleh la cashout!

azizah :) said...

mila: ni perbezaannya kempen,BE & ME.. http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2011/05/perbezaan-antara-campaignsbuffered.html

mila hantar la soalan kat nuffnang tanya la ape itu BE..