Monday, March 4, 2013

Pertama kali tinggal berdua dengan Zara..




Salam readers.

Sekarang hidup dah back to asal. Dah kembali ke Kuantan. Dan bermula hari ni dah mula tinggal berdua with Zara. Meaning waktu siang jela malam asben aku ada. Sebelum ni dalam pantang tinggal bersama tok, toki, wan dan aki Zara. So kalau aku nak makan, mandi, atau buat kerja lain ada yang boleh bantu jaga kan Zara untuk sekejap.

Tapi hari ni aku dah mula jaga sorang-sorang. Kelam kabut aku, haha
Tadi pagi aku mandi angkut sekali Zara then letak depan bilik air sambil pintu terbuka.
Zara xleh duk sorang-sorang, nanti merengek la dia. Zara nak selalu berteman tak kira sesiapa. Alahai anak..

Nak jemur baju kat luar pun aku angkut sekali 'fisher rocker' letak depan pintu rumah. Itu pun dia merengek jugak minta diangkat, xsuka duk lelama dalam tu. Tidur siang Zara kejap-kejap je. Zara akan tido siang lama kalau berbantal kan lengan aku. Naik kebas tangan aku. Demi anak ku tahan jua, haha


Sekarang xsempat nak masak lauk lagi, tadi sempat masak nasi je tetiba Zara dah bangun.
Tidurnya beberapa minit je. Alahai Zara..
Kesian kat abah nanti dapat makan nasi kosong je, hehe
Haish xsampai hati nak bagi makan camtu kat laki.. ^_^

Okeh, nak join Zara tido, hehe

8 comments:

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

Hihi..manja dgn mama dia ek:) bestnya..xsbar nk jd ibu:)

~ NANA ~ said...

biasa la tu kn baby, byk ragamnya...nk manja2 la tu...hehe

Mar Maria said...

ehh kuantan?dimana tu..leh sy jln2 umh sis..dpt tgk bby zra dpn mata...wahh srnokk..

Schaz said...

mmg banyak kawan2 pun cite nak mandi kene bukak pintu and letak baby kat depan pintu..haha.. nampaknye i pun kene wat camtu nanti..

puan.mila said...

@kaisara..ecely sgt best jd ibu ni :-)

@ nana..tu la psl..hehe

@maria..indera mahkota..meh la jln2 :-)

@schaz..kalau bby xbyk ragam xpe kot, bby mila nk ibu nya slalu duk dpn dia..hehe

Mar Maria said...

indera mahkota berapa?sy pun kt im jak..im14..heehe

puan.mila said...

@maria..im2 :-)

FUZY said...

mila sama la kita....buat apa pun kena cepat2....walaupun fuzy duduk dgn MIL xsggup semua benda nak buat nk minta tolong org tengok2 sian dorg pun byk keja lain...so nak buat apa pun hangkut sekali.....tp skrg dah pandai tgok kartun ok sikit....tggal jer depan laptop...