Friday, March 15, 2013

Air masak untuk baby..




Salam readers.




No..No..No.. jangan sesekali bagi untuk anak kecil anda.
Air masak tak berfungsi apa-apa untuk bayi kecil.


*Tapi mak aku cakap, dolu-dolu time aku baby mak aku kasi jek then sihat molek je aku. No komen.
Wallahualam..

6 comments:

Hana Soffelia said...

Hana mula bagi air masak kat Naurah since dia dah start makan. Kalau kurang air, baby boleh sembelit nanti.

Mrs Lurve said...

betul..bila azie bgtau ini pd mak, mak pun ckp benda yg sama..masa korg kecik2 dulu mak bg minum sihat je smpai skrg...itu yg payah nak balas balik tue..xtau nak komen apa

Munnafendy said...

zmn dulu dgn skrg xsama. dlu nk mkn apa petik je kt blkg umah. skrg nk msk kalo beli kat pasar pun ntah apa racun org smbur..jgn kata syur, air pun blum tntu bersih wpun dh ditapis brpa peringkat. lg 1, dulu2 kalo mndi ujan air bersih, tp skrg air ujan pn dh tcemar dgn asap2 segala...

ctmah said...

sama ngan hana.bagi Alisha minum air masak bila dia start makan.mula2 tu susah betul nak telan air masa.asyiklah dok sembur2.now Alhamdulillah,dah semakin suka.tp dlm kuantiti sikit jelah =)

Wawa Yusoff said...

60% of breastmilk is water. So, keep on breast feeding!

bile baby dah start solid food baru boleh bagi air masak byk2.

Ryn said...

yg riny tau nurse ckp air masak kesat sikit berbanding susu bdn...sdg kan susu bdn pon bby leh tesedak..ape lagi air masak....mgkin bahaye kt situ utk bby yg baru2 umur nye..:)