Wednesday, October 2, 2013

Rujukan untuk aku masak makanan bayi..

Salam dan hai.

Sejak Zara dah pandai makan, aku excited sangat nak masak untuk dia. Tapi aku tak hebat memasak, sekadar masak biasa-biasa je, janji perut anak terisi. Hehe. So far aku masak bubur je tapi pelbagaikan bubur tu. Kadang-kadang masak sup juga. Couscous pun dah try bagi. So far, Zara tak cerewet bab makan. Apa yang aku buat dia makan tapi dia makan sambil nak main-main maka spent masa untuk dia makan 30min-1jam. T___T


Aku xda kerajinan nak snap pic gambar makanan Zara, kadang-kadang je aku snap dan upload kat instagram. Nak share resepi anak pun malu-malu kucing giteww. Kahkah.


Tapi aku ada sumber rujukan yang hebat bagi aku. Selain google la. Dorang ni rajin sungguh snap pic makanan anak-anak dorang dan taruk kat instagram dan blog. Pastu kongsi resepi sekali. Aduhh satu kerajinan tu. *ehh ayat apa ni?


Korang yang blur-blur nak masakkan untuk baby korang boleh refer blog dorang. Aku menjemah dengan
dorang je, yang kerapnya Hana la selalu jadi mangsa tempat aku bertanya, haha


Nah blog dorang..Hana , Nana , Kina. Korang pandai2 la cari entri dorang. Dorang la sumber untuk aku masak makanan bayi.


Hope membantu! Korang bertiga patut bangga tau, kahkah.

posted from Bloggeroid

5 comments:

QueeN TerataI said...

boleh gakla terjah2 nnt

Riana said...

sangat mengkagumi diorg ni..hoho

~ NANA ~ said...

awww malu i tau! hihi

Hana Soffelia said...

mana ada hebatnya. rajin sikit je. hahaha btw, tq mila..

cplud miera said...

hehe. kite pon refer blog dorang gak mila. huhu. tapi pasta setakat ni belum bg lg