Tuesday, November 22, 2011

Persiapan Kawen: Baju nikah.

Assalamualaikum&Hai peeps!

lagi 74hari..tak lama tuh.
baju nikah dah tempah, anto kat mak sedara fiance.
tak dak hantar kat butik juz low preparation..
mahu jimat sejimatnye..heheh

saya tak guna kain lace..kenapa??
tak lawa la kan baju nikah xdak kain lace..
sebabnya saya nak baju tu boleh diguna pakai after nikah.
pergi kenduri ka, majlis ka dan bagai...

saya juz guna kain opel untuk baju dan kain satin tuk kain
uolls agak2 cantik tak ye?

design baju juz kurung moden+crumble style (manik2 lebat kat leher dan lengan)
kain pulak samaada kain duyung atau kain ropol2

kain duyong lebih kurang camni..



kain ropol2..eh betol ke ropol2..hentam ajek :P

yang mana sesuai?
saya tak suka baju nikah yang terlalu over dan bling2..
saya mahu 'simple but nice'

korang pikir cantik tak baju nikah saya..ermm -_-

6 comments:

♥ p a a n i ♥ said...

hehe takde gambar baju tu kee?

cik.mila said...

baju xsiap lagi..hehe

Asfiza said...

as pun tak anta baju nikah kat designer..just hantar kat kedai jahit biasa jer..bajet tak banyak utk baju nikah..huhu

anyway..salam perkenalan mila..:)
as dah folow kamu balik..

cik.mila said...

sama la kite as..xpe buat ikut kemampuan ye..salam kenal :)

NooR hEkmAt HasHiM said...

cik mila.. salam kenal. sama la kita kan, duk menghitung hari dah..:]

schaz said...

kain flowy ni mmg nampak sweet sgt kan! suka jgk! rasa nk buat baju raya cmtu leh ke sbb nikah dh lepas..huhuhu