Tuesday, June 3, 2014

Oven Cornell ok tak?

Salam dan hai..

Gigih mengumpul duit Nuffnang, nak beli oven kekdahnya, kekeke. Kalau oven tu harga over bajet maka suami tolong topupkan..siapa lagi nak tolong kannn. Idok lerr mahal yang aku nak, range harga RM200-RM250 je. Ok mari kita tengok duit Nuffnang terkumpul. Taklerr banyakpunn.



Actually, mampu je nak beli tak pakai duit Nuffnang ni. Tapi aku nak juga merasa membeli pakai duit blog. Atleast ada barang yang aku belikan. Kenangan tu. Nampak gayanya harga oven over dari Nuff, acaner?? Abang..abang..kekeke.

Last week dah survey. Berkenan kat brand Cornell ni. Harga pun mampu milik. New version. Old version ada tapi macam tak lawa designnya, harga konpem lagi murah RM180+.. Nak jugak new version kannn..hehe


Yang ni new version la kot, aku lupa dah rupa dia. Kalau old version hodoh sikit, kahkah. Ok tak? Ok tak? Tak besar sangat, tak kecil sangat. Nak beli besar bukan aku buat bisnes kek pun. Saje nak baking suka-suka. Bosan kat rumah boleh baking, giteww..Last week suami dah belikan microwave. So microwave checked!!
 

Senang nak panaskan lauk sahur time puasa nanti. Bukan alasan, memang iye, tehehe. Brand Elba. Beli time promosi kat Giant, RM179. Ok la kan? Tak mahal sangat. Asalkan berguna sudahh. 
 
Ok, misi memburu oven pula, hopefully sempat sebelum raya. Kalau tak, lepas raya lerr, tak merasa la nak baking kuih raya. Takpe kita hunting benda yang penting je dulu. T__T

Ok, tata!!








2 comments:

Cik Puan Tqah said...

mila..tqah pakai cornell ok je..tp jrg sgt baking la..hehe..maybe raya ni start wat kuih raya.. tqah oven microwave sume redeem company punye point

Allene said...

wah.. bnyk duit...

kita pun tgh kumpul duit nak beli oven.. huuuh gigih lg ni.