Thursday, June 5, 2014

Koleksi Jubah Dress Untuk Hari Raya

Salam dan Hai..

Sekarang kan trend jubah dress. Ala senang cakap jubah moden. Kalau sebut jubah macam mak-mak sangat kan. Kalau sebut dress haa moden gitu. Aku dah salah sorang penggemar dress. Nak buat baju pun sikit-sikit nak dress. Nampak sopan gitu dan yang penting aurat terjaga.

Tak gemar sangat kalau material lycra, sometime material lycra melekat kat badan. Aku ada dua helai material gini itupun dah lama beli. Tak melekat maybe sebab aku ni dah cekeding. Tapi kalau di tiup angin haa tu nampak keseksaan jugak la nak cover jalan. Sekarang aku elakkan membeli dress material lycra.

Aku ada berkenan beberapa dress kat onlineshop yang dah famous amous ni. Kalau korang aktif instagram dan selalu duk ushar mesti berkenan jugak. Aku cadang nak buat raya. Raya ke-2. Raya pertama dah settle, batik sutera gituu. Orang ganu so sutera mesti ada, haha. Dua pasang cukup. Kasi chance kat anak la melaram banyak baju.

Antara jubah dress yang aku duk ushar!! Tapi harga pejam mata la, semua harga range RM160-RM180.



SIERRA JUBAH DRESS 
MEDINA JUBAH DRESS
Yang ni loose belt, tak pakai pun boleh. Aku suka kalau tak pakai, tak la mengcekik pinggang.
MEDINA JUBAH DRESS

KOLEKSI BELLAAMMARA

TIARA JUBAH

TIARA JUBAH

KOLEKSI RUCCIMODISCH

SARAH JUBAH

Sarah jubah paling murah RM130 je. Dress dua kat atas paling aku suka. Koleksi FabulousHeejab. Harap-harap dapatla beli. Pejam mata eh nak transfer duit, kekeke. 1st time kot nak beli jubah online harga over RM100, haha.

Korang ada onlineshop jubah dress yang cun-cun nak kongsi? Drop komen ya!!

6 comments:

- AZIE - said...

auwww..azie smpt grab sehelai medina dress tu utk raya...sgt cantik! memg puas hati...beli mila..sekali sekala je

Weena said...

kita pun sempat beli satu medina dress untuk raya... :) memang cantik...suka material dia....

puan.mila said...

@azie & @weena..ala cepatnya korang grab..wrna apa? Wrna apa? Siyes nak beli jgk ni...

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Betul la Mila...
Nyesal Akak ritu dah terbeli satu dress Lycra on9... dlm gambar cantik sekali rupa2nya tak best!!. Konon nak wat raya.. tp mcm tak syok je kain dia... lembik2. Ingat nak wat gi majlis berbuka je la dpd x terpakai.

Fizah said...

walaupun diri tak berapa nk tinggi..sy pun suka pakai jubah...selesa amattt....=))

Aisyah Rahim said...

Nape on9 shop Fabulous Hijab tu xde pape produk..? wuwuuu kecewa.. :(

Sy ade on( shop jgak.. jemput cuci2 mata..

Macam2 design terbaru ada..

https://www.facebook.com/urshia.my