Thursday, January 2, 2014

Zara alergic ubat.


Salam dan hai.

Fuhh dah makin lemau nak update blog. Lately xleh nak fokus, buntu idea..aptb! :( . Sayang kat blog ni, banyak kenangan woo. Kerana blog ni jugak la aku bertambah kawan, musuh..eh?eh? Ok mengarut!




Aku pernah pos gambar ni kat group gojes. Betol la tekaan korang, zara alergic ubat. Semua salah doktor kat klinik tuttt! Doktor apetah..nak marah ni..nak marah ni..!!


Aritu zara batuk, then g la klinik tu. Aku kasi la makan ubat batuk tu macam biasa. Lepas 2, 3 kali makan naik cenggitu. Zara tak gatal tapi tula nampak buruk. Butir-butir air gitu.So aku stop. Balik Kuantan, g la klinik kat kuantan. Tunjuk la pic ubat tu kat doc sini. "Eh tu ubat lelah" kata doc sini.


See! Doc sana salah kasi ubat. Entah sengaja bagi ke apa. Lelah dan batuk, tak sama kan?? Grrrr, doc buat kerja sambil lewa!! Aku geram! Suami pun nak marah. Nasib baik tak jadi lebih teruk dan Zara xda apa-apa. Lepas continue makan ubat kat klinik Kuantan ni, Zara dah ok. Butil-butil air pun dah surut.


Grrrr doc sana! Tetiba emo petang2 gini!

Ok, tata!

posted from Bloggeroid

4 comments:

Asz Miza said...

Mila...doc sana kasi salbutamol ye? Salbutamol memang slalu guna untuk lelah..tapi kalau budak bawah 2 tahun usually doc akan prefer bagi salbutamol untuk cairkan kahak n clearkan laluan pernafasan..ubat batuk tak digalakkan. Agaknya Ammar pun sebab salbutamol kot..sebab dia ada makan gak masa batuk ritu..hehe

Wafee said...

Laaa... ni bukan allergic ubat je... Ni salah ubat terosss.. Huhu... Naseb baik cepat je detect sebelum jadi apa-apa yang lebih teruk...

Salam perkenalan dari saya :)

Mila Ahmad said...

cian zara cpt sembuh tau

- AZIE - said...

kesiannya tu...kena hati2 lps ni kalo nk check dkt klinik