Thursday, August 15, 2013

Raya 2013


Selamat Hari Raya!
Raya kan sebulan, maka sebulan la kita wish raya, tak giteww?
Raya kali ni meletopss sangat.
Sebab first time beraya dengan sikecil dan 2nd time beraya dengan suami.
Dah ada anak, kami feeling excited sangat nak beraya.
Semua benda, sikecil yang akan diberi keutamaan. Walaupun excited tapi tetap bersederhana.

Turn raya kali ni kat rumah parents aku.
Petang raya kedua dah berdesup balik Paka, rumah mertua.
Memang rushing, tak puas rasa beraya kat kampung sendiri, semua nak cepat.
Rumah pakcik, makcik aku wajib pergi kalau time raya. Itu sempat la pergi tapi rumah kawan-kawan sekolah langsung tak menyempat. Kesiann aku.

Gambar family potrait sebelah aku langsung takda. Alkisahnya anak abang aku terdelete semua gambar 1st day raya kat dalam kamera abang aku. Takda backup. Memang sedihh, takda moment 1st day raya 2013.
Nak buat camne kan? Tak kan nak marah anak kecil tu. ishh

Raya ke-3 kat rumah mertua aku. Buat makan-makan sikit. Ada bbq ayam dan kambing, steamboat, mee goreng, lontong, spageti. Buat kecil-kecil je, bukan open house pun just panggil saudara terdekat je.
Tugas aku hari tu dukung zara je, hehe
Raya ke-4, ikut mak mertua pergi kenduri kahwin dan beraya rumah atok saudara.
Raya ke-5 beraya ke rumah kawan-kawan suami dan malam tu gerak balik Kuantan.

Walaupun tahun ni beraya dengan sikecil, tapi raya tahun 2013 paling kurang bergambar. Taktau kenapa.
Gambar kami bertiga kalau tak silap 2keping je. Sedihkan?? Itupun gambar 1st raya dan 3rd raya. Yang lain haremmm.
 
1 Syawal



2 Syawal

Ini je gambar family yang ada. Yang lain dah terdelete. sobs~


Baru sampai rumah mertua


Beraya rumah makcik suami

3 Syawal







 
 
 
 
4 Syawal

 
 
5 Syawal 

Nan hado gambar

 
6 Syawal

Aku dan beberapa geng mommy gojes ke rumah terbuka Kina. Kami berpakat jumpa kat rumah Kina je. 
Aku tumpang Hana sebab laki den kerja. Kesian Hana penat2 dari Kelantan-KT then terpaksa pulak pusing2 kat Indera Mahkota cari rumah aku. Ampunn Hana.
Gambar kami..
 

L-R :
Hana, Nana, Kina, Mine, Nadia, Intan
Gojes mommies pantai timur :)

Ok, so far sampai raya ke-6 je aku beraya sebab suami pun dah start kerja. Congok la aku dan Zara kat rumah. Esok parents aku datang Kuantan, yeahh!!. Weekend ni jalan-jalan raya lagi.

Ok bye!

5 comments:

IbuNoey said...

hehe, ok la tu..ada gak gambar raya. Noey tahun ni tak tangkap lagi gambar ngan suami n anak.. asyik tak nyempat je..

Allene said...

bestnya, sempat lagi beraya ngn member bloger

Wawa Yusoff said...

kalau bab berjalan raya, wa masih belum ade cerita pasal tak berjalan sangat ponnnn... tgklah minggu ni turn beraya dengan MIL pulak :)

dhiera said...

mila tetap slim!
gambar yg dah ter delete tu boleh trace back mila. gambar honeymoon kite dulu pun hilang sebab hard disk crash tanpa sempat hantar print. then, pakai 1 software ni trace balik guna memory card. tapi tak ingat apa nama software tu. kena google2 balik~

♥ ROS ♥ said...

Cntik2 semua... Asalkan ade kenangan raya tersemat di hati.. Hehheh