Thursday, February 7, 2013

Menangis baca text itu..




Salam readers.

Aku masih dalam mood sedih. Sedih kerana kisah kakak aku. Tidur pun tak lena. After menyusukan Zara 5:30am tadi sampai sekarang tak tidur. Terus terfikir nak wat entri.
Pakai tab so xsusah nak on ke apa macam laptop.

Kisah di entri semalam.
Sedih sangat-sangat. Semalam aku duk menangis sorang-sorang kenangkan kisah itu.

Semalam aku text akak aku, tanya camne keadaan dia..
tetiba dia balas text aku camni..

"Ani dan abang sedih la..beli baju dia comel-comel tapi xdang nak pakaikan..la ada anak, tapi Ani dah xda.."
(la panggilan akak untuk aku)

Ya Allah..menitik air mata aku ketika baca text tu. 
Tak tertahan rasanya walaupun yang laluinya adalah kakak aku.

Teringat ketika sama-sama preggy. Banyak perkara aku kongsikan bersama.
Perihal beli baju baby, perihal ilmu mengandung dll.
Sedih bila kenangkan.

Kalau pemergian anaknya yg sebelum ni aku tak terasa sangat sebab time tu aku belum kahwin.Tapi pemergian anak dia kali ke-2 ni memang aku cukup terasa kerana aku sendiri dah lalui jerit perih mengandung 9bulan. Secara automatik naluri keibuan itu menjadi kuat.

Ya Allah besarnya dugaan Mu pada kakak ku..

Moga akak aku lebih kuat untuk terima dan hadapi kehidupan mendatang.
Dan dipermudahkan rezeki untuk mendapat anak lagi..Aaminn.
In sha Allah..



*suami akak aku pernah bermimpi yang perut akak aku kosong (seperti tiada baby) ketika akak aku mengandung. petanda yang baby tu akan pergi meninggalkan mereka.Mimpi tu abg ipar aku bagitau mak semalam selepas doktor sahkan baby memang dah xda.
Sebelum ni abg ipar aku abaikan mimpi tu sebab di fikirkan mainan tidur.
Kuasa Allah..

11 comments:

Aisy Nasiha said...

tumpang sedih....
macam komen akak dlm entry sebelum ni, kakak mila tentu rasa sedih sebab mila ok je, dia yg kehilangan... akan amik masa nak lupakan kesedihan dan ceria kembali... tapi teruskan sokong dan bagi dia semangat k

puan.mila said...

Mmg kena kuat bg support..thanks kak!

Mila Ahmad said...

sedih pulak bila baca niii...

Mrs Lurve said...

kakak mila memg perlukan sokongan dari keluarga skrg..moga dia terus diberi kekuatan hadapi semua nie, boleh tahu x, nape anak tue meninggal dalam perut?

MimahAjil said...

tkpela..dua2 ank tu bekalan utk akk dan suami awk kt syurga nnt...semoga Allah beri rezeki lain nnt...sedih bc cerita akk awk...salam takziah...

aizu's life said...

sedih bc pasal ni..kuat betul ujian utk akak tu.. tabahkan hati ye.. ALLAH xkn uji hamba-NYA di luar kemampuan kita.. bby tu tggu ibu dia kat sana nnt..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Takziah utk kakak Mila..
Allah ingin menghadiahkannya Syurga.
Moga terus memberikannya sokongan. Suruh dia banyakkan baca...

"Ya muqollibal Qulub..Tsabbit qolbi ala diinik.. ". Kak Mirror amalkan tu masa keguguran dulu.. alhamdulillah fikiran Kak Mirror kembali tenang.

Munnafendy said...

alamak..takziah...mesti akak sedih kan..

FaAz AwAnZ said...

perkara yang sama baru je jadi dekat sepupu..takziah pada kakak awak ye..

QueeN TerataI said...

ada hikmah semua ni... bykkan bersabar..

Miss Ika said...

Takziah untuk kakak mila.
Sedihnya.
Kena byk support dr family.
Dia perlukan support yg sgt kuat skang ni.
Semoga semua baik-baik saja.