Saturday, May 28, 2011

Cara Letak Pautan @ Link dalam Profile

pheww...aku buat tutorial plak daa.. semua sebab ujang yang suruh :p


penting ke link profile nih?

PENTING OK!


gambar 1(ade link blog)



gambar 2( xda link blog)



Nampak tak bezanya..,ianya amat penting untuk kawan-kawan kita terjah setelah mengklik gambar kita di follower..


Caranya :

1) Follow mana-mana blog dulu..., lepas itu klik gambar korang dekat blog yang korang follow tu..,akan keluar mcm ni, (senang kata try Follow blog aku kalau siapa belum follow) ('',)



2) Klik SETTING atau TETAPAN akan keluar macam ini



3) Klik Add Links @ tambah pautan tu dan masukkan link URL blog korang ok...


lepas tu klik DONE @ SELESAI..

4) lepas selesai semua, double check balik ..ada tak link blog korang macam dalam Gambar 1 di atas..('',)













p/s: selamat men'try'...sharing is loving (",)

6 comments:

sobri yaacob said...

bgus2 info yg bgus.. pringatan kpada blgger lain..rjin2kan dri usher link blog korang..rugi ar... org lain x dpt flow korang baik.. tptus ukwah ... yg ada..he..he..

bunga.cinta said...

:)

sue perbs.. said...

hehe.. dlu pnah tk sedar pasal benda ni

bunga.cinta said...

ramai org xperasan bnda nih :)

CikPuan Fara said...

thx bagi info nih. br tau thx again sis :)

mrs irmidrza to be said...

owhh...baru sedar..padanla..hehe..=) tq share..dah folo kamu..jemput singgah blog and join gp b2b 2012 =)