Wednesday, November 13, 2013

Hormon semata-mata..

Salam dan hai.

Ingat tak entri last week. Sini. Perihal yang urine test aku samar-samar nampak double line tu. Cuak wess masa tu. Yeke aku pregnant?? Time tu dah nak nangis, tapi xtau nangis hepi ke apa, huuu. Orang cakap kalau nampak double line samar-samar chance nak preggy tu ada. Dup dap. Bagitau hubby, kalau betul pregnant camne?? Hubby cakap terima jela, anak kita jugak. Betul tu.


Aku ni dengan rasa tak puas hati ajak la hubby g klinik. Hubby pun turutkan je bini dia ni. Kat klinik sampai turn kami, dah degup2. Aku la degupnya, hubby cool je. G tadah kencing, dan doc pun test. Time doc test depan aku, tunggu la hasilnya. After 10s gitu, doc tunjuk hasil test. Eh negatif?? Ok aku senyum. Pelik pun ada kenapa aku test nampak samar double line. Doc kata tunggu lagi dua minggu dan datang lagi. Untuk triple cek. Aku ni memang dah jenis tak sabar almost dua minggu cek la sendiri. Lepas raya puasa time tu. Kali ketiga cek memang negatif. Hehe.


See!!



Masalah aku sekarang memang hormon je. After bersalin, usia Zara almost 3bulan aku dah mai peod. Sempat la dua kali datangnya. Lepas tu peod tak muncul-muncul sampai sekarang. Sebab tu la aku cuak. Elok-elok datang peod dang2 lepas tu tak datang. Mau tak fikir pregnant?? Entri lepas saja kasi suspen, kekeke. Yang ucap tahniah tu mekasih laa. Simpan wish tu untuk next preggy aku ye, hehe. Sori korang!!


Aku tak pregnant tau!! Hehe

Tata!

6 comments:

Ayu azmir said...

ingat nak dapat orang baru tadi...

Noor Suraya said...

hihiihihih..takut TERpregnant eh?hehehehehhe....

Chekgu Azrine said...

Hehe..okla tuh..
Mungkin ada hikmahnya..
Allah maha mengetahui

YANEI KHAIRANI SYED AHMAD said...

amboii... igtkan betol td! tak lama la tu... hehe
www.mukmin-insights.blogspot.com

- AZIE - said...

hehehehe kalo x zara dpt adik awal...

dhiera said...

zara dapat adik awal pun xpe kn. hihi