Thursday, June 14, 2012

Makanan rutin ketika alah..




Salam readers.

Percaya tak, dah 3 hari berturut mila xmakan nasi.
tak lalu makan dan tak berselera..
tengok nasi ase loya apatah lagi lauk ayam. segala jenis makanan berunsur ayam mila xleh telan.
elok sangat ke camtu?
cian anak ibu..maaf kan ibu ye.

bila lapar hanya mampu makan roti dan buah je.
kadang tak tahan jgk sebab rutin makan yang sama je.
tapi itula pengorbanan.
harap semua ni tak berlarutan.
yang kecian nya baby lam perut takut xcukup sumber zat.
harap anak ibu sihat dan ok.
kuat macam ibu ye sayang.

setiap 2 jam perut minta diisi.
kalau tak diisi konpem badan lembik semacam.
paksa jugak makan untuk ibu.
ni la makanan rutin hari-hari..



epal..epal...dan epal..

mommies2, apa ea makanan lain yang boleh cover dengan nasi? :(

10 comments:

Aeen said...

makan roti....nk sdap lagi mkn roti cicah la ngn sambal ke, sup ke..mcm aeen kalo xslera mkn nasi..mkn roti cicah mushroom soup or chicken soup je..hehehe..

Cikpuan rara said...

btol ckp aeen,mkn lah roti cicah sambal ke,sup sup ke.insyaAllah ok.rara dulu x lalu mkn nasi.asek megi je.lg treuk.

ct shah said...

saya pun masa awal trimester loya jugak.sabar yer.nanti lama2 hilang bila dh masuk trimester ke2.jgn makan yg pedas2 dan bergoreng.makan yg lite2 dan sup je dulu.tgk kat tekak jugak boleh telan ke x.pasal baby jgn bimbang,takde kesan kat dia kalau tak makan nasi ke apa.penting minum susu.

yati hashim said...

Saya makan cococrunch n susu slma 4 bulan... tpu mknn tu bo naikan berat bdn secara nyata.. sabar dear.. by 2nd smua tu insyaAllah akn berlalu..

yati hashim said...

Saya makan cococrunch n susu slma 4 bulan... tpu mknn tu bo naikan berat bdn secara nyata.. sabar dear.. by 2nd smua tu insyaAllah akn berlalu..

(^-^) ieYoe (^-^) said...

Saye makan biskut dgn air susu.. Alahan takmo nasi gak pada awalnyer dan dekat2 nak beranak skrg nie..tengah2, best je makan macam2.. Tink positif.. With enough supplement, our baby will b ok.. InsyaAllah.... Jage diri ye mila..

♥ ROS ♥ said...

Eh sama dgn ros.. Awal2 mmg xleh mkn nasi n ayam.. Berat trun 5kg dlm sebulan, truk gak kna marah dgn nurse.. Skrg ni duk usaha bg naik berat, susah skit sbb duk muntah lg.. Emoga bby kita kuat yer..hihihi

*mkn buah epal ni sampai nak bersalin tau, ada kebaikan yer ros bca... Ros byk mkn epal,limau n strawberi je sbb masam,,, kihkih

qasqas said...

cba mkn coklat ke...atau bubur kosong ltk telur masin sikit...bagi lidah itu ada rsa...dan bersabar ye..positifkan diri..ckp kt diri sendiri..sekejap je ini..dah tak lama..nanti semua nya kembali ok..:)

Riny said...

mila..yg penting susu jgn lupe...kalau x lalu sgt mkn bubur..makn la roti..jgn sampai perut masuk angin..nnt 1 bdn x larat...tk care...:)

dhiera said...

nestum ada try.. cuba tambah daging or ikan yg diblend. pelik. tp try la dulu. mana tahu lalu nk makan~