Wednesday, June 13, 2012

Suami alahan...




Salam readers.

Malas dan tak larat, tapi gagahkan juga diri untuk update entri.
Kot2 ada yang rindu..ada ke?

Nak bukak cerita pasal asben (bukan aibkan suami tau!)
Semalam asben balik kerja awal. Saya pelik dan tengok dia tak bermaya dan lembik.
Tanya kenapa? asben geleng kepala.
katanya, abang pitam dan muntah kat tempat kerja tadi.
Dah g klinik doc cakap xda ape.

Bila dengar asben cakap camtu, saya senyum sorang2. Kejamkan wife dia? haha
Sah suami ku alahan!
Patot la saya dah 2 hari xmuntah, rupanya nak berjangkit kat asben, hehe
Saya apa lagi terus sambung senyum sorang2 (tak kasi asben nampak la, kalau x, naya!)
Bukan senyum sebab kesakitan suami tau.
tapi kelakar tengok lagak suami sambil uwekk2..hehe

Ada baik jgk suami merasa apa yang isterinya rasa.
Atleast asben merasai apa kesakitan yang saya rasa ketika alahan.
Adilkan? hehe
Yela selama ni asben berselera je makan. Jeles tau! haha

Alhamdulillah, hari ni asben dah ok. dah pergi kerja pun tadi.
cukup la 1 hari suami ku alahan.
lama2 nanti rasa kesian pulak, dengan nak kerjanya lagi.

Ok la tu je nak kongsi cerita, hehe.
taaa..

14 comments:

Nurul Husna said...

alahai kesiannya...tp adil la tue..hihih

hayati hashim said...

Haha. Comel..sy pn dlu mula2 duk "dengki" nk suruh suami alahan n rasakn pngalaman ni.. Bukan kijam tp saja la... Klu x, dia x faham sgt kita cane.. Tp bila skli kena, rasa kesian.. Dan dan trus doa, bia kita je yg sakit la..

♥ ROS ♥ said...

Ala kesiannya... Tp asben ros alah sebelum ros pregnt, dia mcm xleh bau syampu pastu asyik nk buang angin jer.. Lpas sebulan lebih bru kna kat ros.. :)

aizu's life said...

mila dh pegnen ke. wah.. bestnye.. rezki awal, tahniah :)

alo3.. cian encik somi. Mabuk ea.. Xpe, tu tanda kasih kat istri n baby lam perut tu.. hehe..

tc dear :)

::puan ungu:: said...

my hubby pun alah gak tyme i pregnant...dia yang muntah teruk i relax je....hehee=)

Riny said...

hehehe..kesian dy...tapi baru adil dan saksama...hik3

.:hana radzi:. said...

kalau boley, nak asben sy pun rasa apa yg isteri hamil rasa bila saya pregnant nt. :)

puan.mila said...

husna : adilkan? Hehe

puan.mila said...

hayati : tula bla pk2 kecian plk kt asben..ckup tu je y asben alami aslkn diri xbiarkn sorg...

puan.mila said...

ros : ciannya cmtu..suami mila plk xde nye cmtu..lg dia brselera dan kerp mandi adala..haha

puan.mila said...

Aizu : alhamdulillah dh nk masuk 3 bln :-)

puan.mila said...

puah ungu : bes nya cmtu tp kecian gak kt asben..huuu

puan.mila said...

riny : aah kn... :-)

puan.mila said...

hana : bg sikit2 dh la, byk2 kecian plk nti..moga cpt preggy ye :-)