Friday, February 24, 2012

Review Wedd : Baju Nikah




Assalamualaikum lovelies readers

First review dari saya iaitu baju nikah. Dah tengok baju nikah saya?
Baju nikah saya tak gempak, tak de bling2 or lace bagai. Just sedikit bead kat depan baju sahaja.
Memang simple sangat. Saya suka.

Close up sikit ^__^



Baju nikah cuma simple kurung malaysia/kurung moden. Taylor makcik husband merangkap mak saudara dia. Tak de upah taylor yang mahal2 sebab tak mampu. hehe

Close up material baju.

Material baju : Kain opel + chiffon (lining dalam)-chiffon dapat free (beli kat Gulatis Batu Pahat) 
Material kain : Satin
Harga sepasang : RM129.00 (harga 1/1 dah lupa)

Harga upah bead : RM30.00
Harga upah jahit sepasang : RM40.00

Total : RM199.00

Saya tak tahu mahal or murah. Seperti kata dhira harga kain baju saya lebih mahal dari dia.
Tapi upah jahit dan bead murah. Saya suka!
Apepun saya sangat berpuas hati dengan baju nikah sendiri ^__^


8 comments:

Asfiza said...

cantikkk :D

Shayra said...

cantik. simple tapi looks goooood on you! congrats again :)

FY said...

niceeeee!!!

ciksusu said...

sweet ;)

Kikin Amer said...

simple la cantikkkkkk!!! nice one! :)

Serigala Maroon said...

chantekkk

puan.mila said...

mmg simple sgt kan..thanks all :-)

MAY said...

bju nikah sy pun bju kurung modern...tak sarat..simpel je..letak lace..simple but nice..lps tu blh pki lagi..beli kain,upah jahit,tampal lace lebih kurang 200 je hbs..tp takde plak bt review bju nikah masa pki..bt review masa bju tu siap je..hehe