Thursday, July 3, 2014

Bersahur dengan fresh milk blended!

Salam dan hai.

Tajuk je fresh milk blended, sebenarnya bukan fresh milk blended pun. Just kisar biasa je, kikiki. First try buat air ni. Sedapp habaq hang!! Minum pulak time sejuk. Ambil resepi dari nana. Tak susah pun. Campur dan kisar, siap!!




Bahan yang perlu..segelas Fresh Milk + 3biji kurma + 7 biji kismis + 1 sk madu. Campur dan kisar. Kemudian taruk peti ais. Ada orang suka campur badam. Nak letak pun boleh. Haa nak campur ESP atau Mealshake Shaklee pun boleh. Semalam aku campur mealshake sikit, adala bau dan rasa vanilla. Sedap!

Kenapa aku minum ni? Sebab aku nak bertenaga, tak nak lesu je walaupun puasa. Dan sebab utama juga aku masih bf anak. Tak nak la susu drop melampau. InsyaAllah membantu. Kan banyak makanan sunnah aku campur, sangat elok tau.

Ibu bf patut cuba. Yang tak bf anak pun boleh. Janji sedap!!

Ok, nak masuk dapur dahh. Masak awal kang tak kalut dengan budak kecik tu..Selamat Berpuasa Uolss!

5 comments:

Rizziela said...

NAMPAK mcm sedap sangat..nak try gak la

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Memang bagus diamalkan ni.
Bukan je bertenaga, malah bagus utk otak sbb ada kismis, kurma bagai. Nak buat jugak la nanti, mesti badan ai jadi makin mantop Mila... kekeke.

Fifi Nadhrah said...

boleh cube ni.. tahan sampai petang tak? takut lapar de tengah jalan.. haha..

BLuRpL3 said...

ermm..dengar pun rasa mcm sedap, nak try jugak la nanti, thanks for sharing :)

http://blurplediary.blogspot.dk/2014/07/in-out-ramadhan-2014-di-perantauan.html

Anonymous said...

Hi, after reading this remarkable paragraph i am as well
delighted to share my knowledge here with friends.


Also visit my blog test pattern