Thursday, May 1, 2014

Tips nak dapat BE dari Nuffnang

Salam dan hai.

Dah lama nak kongsikan tips ini. Tips ini la yang aku sendiri praktikkan untuk mula-mula dapat BE (Buffered Earning) dulu. Aku takda la tahu sangat pasal Nuffnang ni, tapi sikit-sikit tu boleh la. Itu pun apa yang aku sendiri praktikkan. Dan memang menjadi, teheee.
Ok, sebelum nak dapat BE korang mesti ada akaun Nuffnang. Takda? Kena la register sayang! Pastu makesure akaun Nuffnang korang dah Glitterati ye. Kalau dah Glitterati mudah la nak dapat BE dan lain-lain.


Become Glitterati

Be a part of our Glitterati program to reap more earnings, get exclusive invites, attend special parties and truly enjoy the perks every Nuffnanger deserves! For more information on what you get when you are part of our Glitterati program
(Copypaste dari Nuffnang)

Ok, yang ni tips untuk nak dapat BE.

Tips for CPUV Campaign

Advertisers select blogs for CPUV campaigns based on several criteria such as a blog's target audience, blogging genre and influence. For example, a cosmetics company would be more likely to select a fashion and beauty blog with female readers to advertise on.
Bloggers with Glitterati status are also prioritised higher during the selection.
Making sure your ads are optimally placed, updating your blogger profile and survey will increase the chances of advertisers noticing your blog and therefore increasing the chances of your blog being chosen for CPUV Campaigns.

Faham?? Kat sini maksudnya korang kena rajin-rajin update survey, entri dan lain-lain. Aku pun selalu wat camtu. Tapi tang up entri xdala la hari-hari. kekeke. Rezeki la tu kalau dapat BE banyak dalam 1 masa. Tapi amountnya cenonet je pun, wahahaha. Tetap bersyukur.


Aku bukan la blogger hebat. Blogger sisa ikan bilis je pun, so aku kongsikan apa yang aku tahu, hehe. Blogger yang trafiknya rendah maka kena la rajin-rajin buat benda ni, macam aku lerr. Ok, moga berguna pada uolls yang masih blur pasal BE.

Dan satu lagi, kalau uolls nak tanya apa-apa kat Nuffang boleh pergi kat contact us. Scroll paling bawah kat akaun Nuff kemudian cari contact us. Then, Submit Ticket - Blogger Enquiries/Suggestions - Next - Submit. Ok, done!

Tata! 

2 comments:

Didie Kamila said...

good info..thanks for sharing..:)

puan.mila said...

nice info..thanks! : Menyesal Join Shaklee