Thursday, October 20, 2011

.Persiapan Kawen..




alamak! banyak benda lagi yg xbuat ghupenye..fuhh!
tapi akan menyusul..mudahan2 lancar semuanye..

BUTIK PERKAHWINAN
Belom booked..tapi dah deal ngn owner dia..FIZANIS'S BRIDAL
pilihan pelamin jenis panel biasa je 'simple but nice'

MAKE-UP
Tuk nikah dan sanding dari butik yang sama
time bertandang umah lelaki, bakal mak mertua carikan..

KEK KAHWIN
Majlis potong kek xsure samaada dibuat sebelah lelaki or pompuan :) boleh ke cenggitu?? ^_^

JURUGAMBAR
Xamek yang profesional pun..bakal ADEK IPAR yg nak tolong shoot..kasik upah je nanti..rezeki lagik ^_-

BAJU NIKAH
Belom tempah..steady x aku?? hehaheha..tapi kain pasang dah beli, akan ditempah kat mak sedara incik fiance aku..aikk belah laki lagi..bayar tau bukan free!

HANTARAN
15 berbalas 15...fuhh! mak aii..
aku n incik fiance beli brg masing2..xbeli tuk dia, dan dia xbeli tuk aku..cerewet katenye klu..so aku beli tuk aku, dia beli tuk dia then nanti tuko je..^_^..ade org lain wat cm aku x?? ceciter........
  • Kasut - done!
  • Beg - done!
  • Perfume - done!
  • Jam - done!
  • CupKek @ Kek- bakal SIL buatkan
  • Coklat - bakal SIL buatkan
  • Buah - not yet!
  • Buku - not yet!
  • Kain - not yet!
  • Ring lelaki - not yet!
  • Halwa - not yet!
  • Sireh - not yet!
Gubahan bakal mak mertua buatkan..bak kate 100% hantaran aku bakal mak mertua akan siapkan..fuhh! Alhamdulillah rezeki Allah...

BAJU SANDING
Belom g nengok lagi..:)

PRE-WEDDING
Belom buat..InsyaAllah cuti raya haji mau buat.

DOORGIFT
Dah beli sikit..de lagi yang nak dibeli..tunggu balik kg beli lagi..yg ni kena kumpul adek beradik, sepupu sepapat tolong buat.

KAD KAWEN
Belom tempah..planning nk design sendiri dan anto kedai..simple2 suda, last2 dibuang jgk..ye dak??

BUNGA TANGAN
Biasa dah de lam pakej pelamin..tapi cam nak suruh bakal mak mertua gubahkan je ^_- bakal mak kite amek upah gubah bunga u..mmg superb!!

okeh..ade lagi nak di update..
fuhh jenuh buat entri nih..
sebagai rujukan diri sendiri dan bakal yg nak kawen :)
agak2 da berapa percent persiapan i nih??






ok bye!














4 comments:

cik pinkmoon said...

hm.. tgh pk lagi konsep u ur pre wed ni. n tgh cri tempat.. rse cam da jumpa 1 tempat.. tgu raya haji okeh???

kek tu blah laki ke pumpuan pom ok..

IQ = Iez Qis said...

waaa..nak kahwin daaa...selamat pengantin baruuuu!!!!

teringin nak kahwin jugak~ tahun depan kot~ huhu

cik.mila said...

lisa: buat konsep trdsional la..amacam?? okeh jumpe cuti nih :)

IQ: nway tq..^_^

♥iDaYu aYu♥ said...

untunglahhhh da almost done... ayu ntah bile ntahh.. btw, congrate darl!