Thursday, May 31, 2012

Alahan teruk :(





Salam dearest.

Mila dah seminggu tak update post. 
Tak larat sungguh. Nak duk depan lappy kejap2 pun dah pening.
Sekarang pun post pakai tablet je.

Alahan makin menjadi. Lepas makan je mesti muntah. Makanan xleh simpan lama2 lam perut.
Tak tahu nak makan apa dah. Nasi memang tak lalu makan.
Backup dengan makan buah je tapi itu pun still muntah.

Kandungan dah 8w4d. Orang cakap time nih memang kemuncak mabuk kan?
Hope after 12w mila dah boleh berselera makan.

Jeles tau tengok asben berselera makan depan mata.
Kadang-kadang asben buat2 jilat jari depan mila.
Saja dia..kejam betol!

"Anak ibu jangan nakal-nakal ye, kesian ibu..moga sihat walafiat dalam perut ibu ye.."

Tuesday, May 22, 2012

Abg..nak ini!!




Salam dearest.

Ya ampun nampak sedapnya..walaupun tahu tak elok untuk baby dan diri sendiri tapi teringin sangat.
Mintak hubby cari kan mesti dia tak mau.
Ala sekeping dua boleh la..buat lepas mengidam.


sedapnya..

Hani punya pasal la ni post kan kat fb..huk :(

Friday, May 18, 2012

Simpton pregnant..Ya Allah!




Salam dearest.

Since preggy ni mood nak update blog melayang.
Cuma rajin tinggal komen dan singgah blog orang je.

Alahan berpanjangan tapi syukur xda teruk sangat.
Muntahnya xdala kerap, cuma loya tekak, mual dan xboleh makan sedap-sedap.
Hanya jamah sedikit terus tolak tepi.
Badan memang lembik habis.

Tak sabar nak lepas 1st trimester.
Orang cakap after 1st tri dah boleh makan sedap-sedap? betol ke?
Sabar ye mila. Lagi 5 minggu nak lepas st trimester.

Dugaan preggy macam-macam kan?
Bila diri sendiri alami camni, teringat kat mak yang mengandung kan kita.
Entah macamana, kot2 pengalaman mak lagi teruk dari diri sendiri alami.
Tiba-tiba syahdu..sob..sob..

Alhamdulillah, walaupuan alahan tapi masih mampu buat kerja rumah dan masak untuk suami.
Suami awal-awal dah pesan, jangan manjakan sangat badan tu. sob..sob..
Tapi ada  betol kot cakap suami. Mila turutkan je.
Kalau betol-betol tak larat baru la menepek kat suami. hehe

Banyak lagi nak story pengalaman awal preggy ni, tapi ni je yang mampu taip.
Badan tak larat.

Ok, stay tuned ya..



Monday, May 14, 2012

Pregnant now!




Salam deraest.

For few days tinggalkan blog. Rindunyaa. Korang rindu mila tak?
Actually ada good news nak di sampaikan.
Ala, dah tengok title..tak aci la..

Yess, mila pregnant now.
Kalau kat fb dah ramai yang tahu, sekarang nak kecoh kat sini pulak, boleh? hehe

Alhamdulillah..Thanks Allah, Thanks hubby..

Detik-detik camne mila tahu diri sendiri dah pregnant.

Pagi Sabtu, 12/5/2012
(Petikan yang mila post pada pagi sabtu kat Wifey Mom 2 Be Group)


Dearest! Mila wat upt test pg td before solat subuh..mila kencing je dlm cup dan suruh hubby celup kan prgnant test tu sebab cuak nk buat sendiri..after solat subuh pun xberani nak tgk result, n hubby jgk tolong tgk kan..lepas tgk, hubby ckp "buang je la benda ni.."..saya tye kenapa? Hubby ckp xjadi..dalam hati saya ckp "xkan result xvalid"...saya pun mintak ngn hubby nk tgk..tgk2 ada 2 line..muka saya berkerut dan ckp eh, 2 line ni abg..hubby pun senyum2 ckp, yelaa..sayang hamil.. Xtau nak cakap apa time tu..sebab macam xpercaya pun ada diri sendiri dah hamil..tgu hubby balik kerja, ptg or mlm nk g confirm dgn doc..

*Thanks Allah dengan anugerah ini..n now duk terbungkam atas katil, tiba2 demam n badan sejuk..Alhamdulillah.. :-)


Mila dan hubby dah check up hari yang sama(petang)  kat klinik. Doc sah kan usia kandungan 6 minggu. 
Masih baru so banyak kena berhati2.
So ada alasan xnak buat kerja rumah, boleh? haha
Bulan pertama preggy mila dah mengidam pizza.
Pening hubby nak melayan. 

Sabar ye hubby. bukan mak nya nak makan tapi anak nya nak makan. hehe

Alhamdulillah..Thanks Allah..Syukur dengan anugerah dan amanat ini.

Tuesday, May 8, 2012

Tak larat sangat...




Salam dearest!

Ada yang rindu saya ke? hehe
Kot2 la ada yang tertunggu2 entri saya. mesti ada kan..kan?
Ok, melalut..abaikan.

Maaf entri tak berupdate for few days.
Terkejar tuk balik kampung, then bila kat kampung blog conpem diabaikan. cian..
Kat kampung rajin pulak buat moist choc cake.
'Berhutang' untuk update resepi homemade choc moist cake. Few people duk tanya kat fb. 
Sabar ye :)



Mana dengan bisnes baju lagi. Alhamdulillah laris seperti pisang goreng panas. haha
tut2 dah nak abis jual. coming soon order lagi dengan supplier. stay tuned yek..

Penat tapi seronok!

Sekarang badan cepat penat, rasa seram sejuk, sedikit mual2, kadang-kadang sakit perut.
Simpton apakah? 
saya pun tak tahu kenapa. peod dah 8 hari lewat. saya tak nak cek. takut!
hubby pun suruh hold dulu, tunggu lagi for few days, 2 weeks or 3 weeks.
Saya tahu kenapa suami suruh 'hold'kan, sebab dia taknak kami sama2 kecewa.
Kalau ada rezeki kami, Alhamdulillah syukur sangat2.

Alhamdulillah, nak bersyukur lagi.
Tadi dapat call dari Radicare Terengganu.
Pihak dorang suruh attend interview this week (Thursday) for position "Engineer Mechanical"
So esok misi balik kampung lagi.
Larat tak larat tu belakang cerita.

Mana la tahu tuhan nak bagi rezeki berganda.
Dapat kerja+ Dapat baby.

Amin..mudah-mudahan..
Doakan mila ye :)

Saturday, May 5, 2012

3rd months..




Salam dearest.

5 Mei 2012..Alhamdulillah genap 3 bulan usia perkahwinan.

Sekarang, sangat mendambakan kehadiran zuriat bagi pelengkap rumahtangga kami.
Moga dipermudahkan segala urusan..Amin..


Friday, May 4, 2012

Pengantin lucah?




Salam Jumaat uolls!

Ada bride to be yang berani mati sarung kasut ni ketika majlis nikah atau sanding?
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..


wow! Seksi u!

Nak jadi pengantin lucah ke apa?
Tak sanggup la den. haha


*duk packing baju sendiri dan asben..yeahh balik kg lagi!!

Thursday, May 3, 2012

Lega bila menangis..




Salam dearest.

Mila selalu menangis sorang-sorang. Time hubby ada, takde pulak nak menangis.
Stress, tension semua ada. Perasaan bergolak.
Mila nak sangat kerja. Tapi belom ada yang sangkut.
Nak berbakti pada mak ayah. Nak sangat2!!
Hati ni hanya Allah je yang tahu.

Mila rasa lega bila menangis. Rasa terlepas beban yang terkumpul dalam diri.
Diri ini sangat murah dengan air mata. Tak tahu kenapa.
Hanya Allah yang tahu.

Walaupun suami ada di sisi, mak ayah seolah2 sentiasa bersama.
Saya anak manja? Tak mungkin. Saya sangat keras hati.
Tapi bila melibatkan mak ayah, hati cukup tersentuh.

Mak dan Bak, maaf kan anak ini kerana masih belum dapat berbakti dan membalas jasamu.
Doa ku semoga kalian panjang umur dan sentiasa di lindungi Nya.


Wednesday, May 2, 2012

Diari 'Puan Mila'




Salam dearest!

Kat sini la diari saya. 
Tempat list barang yang perlu, belanja tiap bulan, duit in out, resepi bagai, date2 penting etc.
Kalau tak da mcm tak lengkap je hidup.lol



Hubby tengok pun saya malu. Ecely takde la diari sangat. 
Banyak listing je :p
Meh tengok yang saya conteng2 kat dalam.









Siap ada peta minda lagi. macam zaman study pulak. hebat tak? haha
Pendapat mila kan, sangat penting listing buget ni semua seban sangat membantu.
Pendapat korang camne?


*buruk nya tulisan saya,haha

Tuesday, May 1, 2012

Korean Dress Style (RM34 ~ RM40)


Salam dearest.

Berminat dengan korean dress?
Mila ada menjual korean dress dengan harga berpatutan.
Price only RM34 ~ RM40.



WD2389 Korea Fashion Maxi Dress
Size : Free
Color : Yellow
Material : Cotton
Length : 147cm
Bust : 72cm~112cm
Waist : 66cm~100cm
Price : RM40 (exclude postage)
Available : 1



WD2389 Korea Fashion Maxi Dress
Size : Free
Color : Blue
Material : Cotton
Length : 147cm
Bust : 72cm~112cm
Waist : 66cm~100cm
Price : RM40 (exclude postage)
Available : 1

                                          


WD2674 Layer Long Dress
Size : Free
Color : Pink
Material : Cotton
Length : 123cm
Bust : 68cm~104cm
Waist : 64cm~98cm
Price : RM36 (exclude postage)
Available : 1





WD2445 Sequin U Neck Long Dress
Size : Free
Color : Blue
Material : Ice Cotton
Length : 124cm
Bust : 74cm~122cm
Waist : 80cm~120cm
Price : RM38 (exclude postage)
Available : 1




WD2070 Halter Neck Maxi Dress
Size : Free
Color : Blue
Material : Crystal Hemp
Length : 118cm
Bust : 80cm~92cm
Waist : 66cm~100cm
Price : RM38 (exclude postage)
Available : 1






WD2729 High Waist Maxi Dress
Size : Free
Color : Blue
Material : Ice Cotton
Length : 150cm
Bust : 54cm~98cm
Waist : 50cm~108cm
Price : RM38 (exclude postage)
Available : 1


                                                 
WD2473 V Neck Dress
Size : Free
Color : Black/Brown/White
Material : Cotton
Shoulder : 39cm
Sleeves : 57cm
Length : 75cm
Bust : 90cm ~130cm
Waist : 80cm ~116cm
Hip : 76cm ~108cm
Price : RM34 (exclude postage)
Available : Black 




                                              



Mila gayakan bersama cardigan. Juga sesuai dengan jaket.
Cantik kan?

Berminat??


*Do email me : damielgirls@gmail.com or add me at FB