Friday, January 20, 2012

Entri terakhir!




Assalamualaikum lovelies b2b!


Heh, post title tak leh blah.
Actually, maybe entri terakhir sewaktu bujang.
Esok nak balik kampung, settle kan wedding preps.
Kat umah takleh nak on9 bagai sebab takde internet.hehe

Tinggal hanya 2 minggu before the date.
Majlis nikah 5/2/2012, Resepsi 9/2/2012
Jemput datang ye kawan2!
Doakan mila juga!

InsyaAllah selepas selesai semua majlis, mila akan kembali aktif dengan b2b.
Review tentang wedding after majlis ye.
InsyaAllah..

Okeh, nak siap2 balik kampung!
Semangat sebab incik tunang dah tunggu kat depan rumah.
Sanggup dia datang dari Kuantan - Batu Pahat sebab nak jemput mila.
Hehe.

Love u future husben!!
Dah tak lama eh, lagi 2 minggu jek. ^____^

Wednesday, January 18, 2012

Scrapaperclip Giveaway Anniversary




Assalamualaikum Lovelies readers.

Masih belom terlambat kot join GA daripada Scrapaperclip ni tapi sedikit ketinggalan daripada b2b yang lain. hehe

Jatuh hati kalau tengok hasil kerja scrapaperclip.
Cantik yang amat.





amacam. tergoda x?
cantik kan?

nak dapat free? itu pun kalau nasib menang la.
Jom sertai!!



syarat penyertaan:

1) Follow blog Scrapaperclip {SINI}

2) Copy banner blog tersebut dan letak pada sidebar blog sendiri.

3) Post dalam blog dengan tajuk "Scrapaperclip Giveaway Anniversary". Tak payah buat entry panjang2 pun. Hanya promot je Giveaway ni supaya orang lain boleh turut serta.
4) Tinggalkan link tadi dekat blog Scrapaperclip. Entry yang ni {SINI}
5) Selesai. Doa2 la moga berjaya menang. Hehehe


Close Date : 19 Januari 2012!




*Good Luck Farah. Moga terus success!

Tuesday, January 17, 2012

Dais Paper Wheel




Assalamualaikum lovelies b2b


cantik tak?




cantik kan?. cepat cakap cantik!

simple yet nice
tiba2 jatuh cinta dengan pelamin camni.
berangan.!wedding lagi 3weeks cik mila oi. haha

seyes jatuh cinta kat paper wheel lepas tengok as buat backdrop dia semalam.
rupanya mudah sangat buat paper wheel ni.


ini yang saya buat. menjadi tak? 
kalau buat banyak2 mesti cantik dengan warna pelbagai.
kreatif jugak tangan ni kan * perasan

b2b yang berangan nak buat dais camni boleh la grab idea kat atas
conpem cantik!
nak buat backdrop bilik pengantin pun boleh macam yang as buat.

kalau untuk mila dah tak sempat nak buat dais cam tu.
tak sempat dek masa.
tapi tak tahu la tiba2 kerja gila nak jugak dais camtu.haha





ok, mau continue study. tata!

Monday, January 16, 2012

Koleksi Buku Kawen!




Assalamualaikum&Hai lovelies b2b.


Sekarang dah cipta hobi baru. Beli,kumpul dan buat koleksi buku. yada..yada!!
Sejak-sejak nak kahwin ni rajin pulak beli buku. heh!
Kenapa rajin?
 sebab dapat beli banyak dengan baucar free.hehe
cerita baucar disini

hasil baucar tu dapat la beli 9 buah buku.
- men are from mars,women are from venus
-seni bercinta dan memikat lelaki (kan nak pikat laki :p)
-2 buah novel
-buku masakan
-permata hati (pregnant preps ) *sebab plan nak cepat dapat anak

banyak tak?

baucar ada baki rm50 lagi. siapa nak?hehe
semua buku ni belom start di baca lagi. sibuk dengan final exam
lepas nih balik kampung sibuk dengan wedd preps plak.
jenuh la bila nak abis dibacanya.
gamaknya kena ajak hubby teman baca lepas kahwin la. hehe

InsyaAllah lepas kahwin hobi ni akan berterusan.
bukan setakat baca je, tapi perlu faham isi nya dan mengamalkannya.

Selamat Beramal  ^__^

Saturday, January 14, 2012

Makan-makan sampai muntah!




Assalamualaikum&Hai lovelies readers!


Bosan duk story sal kahwin je. Jemu..hik!
Meh-meh story bab makan pulak.

Layan picas!

steamboot..erkk?
RM18/person
Lokasi : Polka dot Steamboot, Pura Kencana, Batu Pahat




muka sendiri mesti mau ade..Bahirah u kenal tak wanita sebelah i tu :P

murah ke?. tengok harga macam mahal kan?
seriously memang berbaloi sangat. 
 makan sampai pengsan!

kedai tutup 2am. nak melepak hingga kedai tutup pun xpe.
makan hanya kat situ, tak leh bawak balik.
setiap pembaziran 100gm denda RM5.
haha sampai camtu sekali.

semalam 1st time makan steamboot. haha kuno betol!
excited la nak makan sbb 1st time kan. 
tapi tiba-tiba cam dah fobia makan benda alah ni.
semalam makan tak de la banyak. tapi boleh pulak muntah.
mungkin perut tak leh terima makanan camni..erkk?
bau kepulan asap benda alah ni pun dah buat tekak loya dan pening.

sampai kawan cakap camne la kalau pregnant nanti.
adui yang tu tak leh cakap.
tunggu pregnant dulu baru leh cakap..hik2






wahh tak sabar nak kawen!
21 hari lagik!
hooreyy!!

Perkenankan Doa ku Ya Allah!




Assalamualaikum&Hai beautiful readers!


Semangat nak update blog dah tak de..pesal eh? aduyai *___*
mood nak kahwin ada tapi nebes bukan main.22 hari je lagik
duk kat Batu Pahat tapi hati kat Terengganu
selagi tak balik kampung hati tak dapat nak tenang.


Tenang kan aku Ya Allah!
Kuatkan aku Ya Allah!
Permudahkan segala kerja2 ku Ya Allah!

Friday, January 13, 2012

Dapat Hadiah Kahwin.




Assalamualaikum&Hai beautiful readers!


Entri merapu. tak ada ape nak di update camni la.hehe
Nak cakap pasal hadiah kahwin. belom nikah dah dapat hadiah..aci tak?
Dah orang nak kasi. Rezeki la namanya.

Tapi 1st hadiah nih lain sikit. bukan barang tapi note RM100.
adala sorang hamba Allah ni kasi. ingat kan main2 jek amek betol2 di kasi nya.

"sebab saya tak dapat datang kenduri awak, nah saya kasi ni je sebagai hadiah kahwin"
alasan jauh :(
terkejut den time tuh!

Syukur..Alhamdulillah.
Terima Kasih Encik!!









*ada sape2 lagi tak nak kasi hadiah? ^______^

Thursday, January 12, 2012

THE LADIES PHOTOGRAPHER GIVEAWAY




Assalamualaikum&Hai readers.

Join GA setelah di tag oleh dhiera..hehu.


Cukup mudah. sesiapa nak join klik sini.

saya tag:



Tuesday, January 10, 2012

Update checklist hantaran!




Assalamualaikum&Helo beautiful readers!

 update sikit checklist hantaran
lega tengok semua dah hampir nak done.
tapi masih ada yang pending. tu yang mata tak best tengok. ermm
SIL mesej semalam cakap MIL dah siap gubah bekas hantaran.sekarang tunggu nak taruk barang2 je dan touch up sikit2 kasi cantik. Lega.
Alhamdulillah FMIL banyak bagi pertolongan.
26 days to go....




dari saya untuk dia

1) Sireh - consider done!
2) Cincin - Pending!
3) Kasut - Pending!
4) Wallet/Tali Pinggang - Done!
5) Jam - Done!
6) Perfume - Done!
7) Kemeja - Done!
8) Songket Done!
9) Buku - Done!
10) Tuala - Pending!
11) Kek -  consider done!
12) Cupcake -  consider done!
13) Coklat - consider done!
14) Buah  consider done!
15) Buah kering -consider done!


dari dia untuk saya

1) Sireh - consider done!
2) Gelang - Done!
3) Duit Hantaran - consider done!
4) Handbag&Sandle - Done!
5) Jam - Done!
6) Perfume - Done!
7) Kain Pasang - Done!
8) Al-Quran - Pending!
9) Gadget (maybe) - Pending!
10) Telekung - Done!
11) Kek - consider done!
13) Buah  consider done!
12) Cupcakes-consider done!
14) Coklat - consider done!
15) Halwa - consider done!








p/s : moga semua perkara dipermudahkan Mu Ya Allah..Amin..

Monday, January 9, 2012

Rezeki dapat baucar!




Assalamualaikum&Hai beautiful readers!

Tadi petang mila dapat 4 keping baucar. Jumlah baucar RM200. Alhamdulillah rezeki. 
Untung jugak jadi seorang pelajar nih.hehe
Baucar untuk beli buku jela. tak leh tukar dengan duit. sedey.
Banyak jugak 200 tuh. duk tengah fikir nak beli buku apa.
nak beli buku akademik confem la tak sebab dah last sem.
banyak 200 nih, due baucar ni pun until 31/3/12 jerk.

ermm uolls ada idea tak? 


Sunday, January 8, 2012

Wedd Project : Pillow Case Done!




Assalamualaikum&Hai gojes b2b!

Lama tak update entry. Rindu saya tak? haha gedik!
Baru sekarang sempat nak update entry. ingat entry wedd project ini? Meh nengok hasil nya.
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

tadaa!!

untuk dia

untuk saya

cantik tak?cepat cakap cantik!..excited nak pakai time big day nanti.hehe
ecely saya upah printing jek kat Homemade Tshirt Printing.. pillow case sendiri punya. beli kat kedai kain. nak carik warna pink tapi tak jumpa. jumpa pun  1 set dengan cadar. cadar xmau. so grab jela warna yang ada. warna cream susu kot..tah hehe
kalau pink mesti lagi cantik kan. Pasrah janji dapat.

b2b or siapa2 yang berminat nak upah printing baju couple or ape2 je boleh g terjah sini. seyesly murah sangat. 
saya orang pertama kot yang upah dorang buat printing pillowcase ni. Bangga..haha




pillow case 1 pasang : 11.80
upah printing : 10.00
Total : 21.80

murah kan?

Wednesday, January 4, 2012

Wordless Wednesday #6 : Belanja Hantaran..




Assalamualaikum&Hai beautiful readers!


ustaz Azhar yang cakap *sumber Hamzah Ian


Tuesday, January 3, 2012

11 months..1 month to go..





Assalamualaikum&Hello beautiful readers!

Today is 3rd January rite. yess eleven month for my engagement.
Alhamdulillah. Bersyukur sangat pada Nya.



walaupun pernah gaduh, perang mulot..baik..then perang balik..adat la kan dalam hubungan masing-masing.
 kami tetap kuat dan bertahan. 
sama2 hadapi susah senang sepanjang 3 tahun hubungan.

Alhamdulillah..
tu je yang termampu ucapkan.
tinggal 1 bulan 3 hari untuk kami dinikahkan.


3rd februari 2011 kami bertunang dan 5th Februari 2012 kami akan bernikah.ye genap setahun.
begitu kejap masa berlalu, saya pun dalam caya tak caya bakal menjadi seorang isteri.

Kehidupan selepas ini banyak perlu berubah.
kalau sekarang dan sebelom ni, makan ikut perut sendiri jek. makan megi or biskut kering pun xpe.hehe
selepas ni tak boleh. kena fikir untuk perut yang lain.
masak untuk suami
basuh pakaian untuk suami
jaga makan minum suami.

ahh bahagia kan kehidupan seorang isteri.








Moga saya dapat menjadi isteri kebanggaan untuk bakal suami.
Baik dimata suami dan baik di sisi Allah SWT. Amin.

Contest by IzaFiza : When U be the biggest part of Me




Assalamualaikum.

Hehe last day baru nak terhegeh2 join contest by iza.

meh2 belom terlambat.
(klik banner kat bawah)



then letakkan pic bertemakan perkahwinan seperti kat bawah.


see! date pada pic tahun 2008..hehe
boleh kan iza?

pic ni time wedding my sister. wedding kat side lelaki at Pasir Putih, Kelantan.
all people dalam pic ni ialah my sibling.ramaikan?
see! saya dua dari kiri. gumok kan? time nih umur 22tahun. sekarang dah slim sikit, kan dah nak kahwin. hehe gedik!
yang selebihnya (sorang je pun) tak ada masuk dalam gambar, g mana tah. padan muka ko adik!.haha
Alhamdulillah my sister dah hampir 4tahun kahwin dan dikurnikan 2 anak comel.

eh cukup2 sampai sini je kot, merapu2 pulak.


saya tag b2b yang lain, harap2 dia tahu :)



done!


Mahar@Maskahwin




Assalamualaikum&Hai beautiful readers!

Lama tak update entry, bersawang da sikit blog nih. Okeh, 1st entry 2012.
Mentang2 nak kahwin, sume entry pun berkisar pasal kahwin..ahaha

okeh, bercerita pasal mas kahwin atau hantaran.

Maskahwin adalah pemberian wajib diberi oleh suami kepada isterinya.

Firman Allah s.w.t. yang bermaksud :

" Berikanlah kepada orang-orang perempuan itu maskahwin mereka ". 

( Surah An-Nisaa' - Ayat 4 )

Sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud :

"Carilah untuk dijadikan maskahwin walaupun sebentuk cincin yang diperbuat daripada besi ." ( Riwayat Bukhari ) 

" Sebaik-baik maskahwin ialah yang lebih rendah "( Riwayat Abu Daud )

" Sesungguhnya yang besar berkat nikah ialah yang sederhana belanjanya ".

 ( Riwayat Ahmad )



Tapi bagi lelaki yang mampu tak salah kan dia memberi lebih kepada bakal isterinya.
Jangan pula sebab bakal isteri nak mas kahwin@hantaran tinggi, bakal suami terpaksa tanggung beban berhutang sana sini. Itu menyusahkan pula namanya.
Islam tidak membebankan umatnya. Segala sudah dipermudahkan termasuk bab solat.
 Tapi saya setuju juga bab ustaz azhar cakap nih. hehe


"Sebaik-baik perempuan adalah yang rendah maharnya"


ok, papai! see u again!