Tuesday, May 31, 2011

Selamat Kawen Salih Yaacob

fuhhhh...SY kawen lagi!..empat woo..hebat la engko SY..fully kuota ko..

nway bia la dia nak kawen 4, kan kemmpuan dia..btol x?

korg jgn umpat tau..enggak baik kok!..hee


nway doakan kebahagian dorg..Amin =)


nih pic SY n wife baru dia..


tantek kan wife dia...muda gitu~~

haa name wife SY, Emi tau..hehe


okeh, nak nengok pic resepsi SY n wife (SINI)





Saturday, May 28, 2011

Cara Letak Pautan @ Link dalam Profile

pheww...aku buat tutorial plak daa.. semua sebab ujang yang suruh :p


penting ke link profile nih?

PENTING OK!


gambar 1(ade link blog)



gambar 2( xda link blog)



Nampak tak bezanya..,ianya amat penting untuk kawan-kawan kita terjah setelah mengklik gambar kita di follower..


Caranya :

1) Follow mana-mana blog dulu..., lepas itu klik gambar korang dekat blog yang korang follow tu..,akan keluar mcm ni, (senang kata try Follow blog aku kalau siapa belum follow) ('',)



2) Klik SETTING atau TETAPAN akan keluar macam ini



3) Klik Add Links @ tambah pautan tu dan masukkan link URL blog korang ok...


lepas tu klik DONE @ SELESAI..

4) lepas selesai semua, double check balik ..ada tak link blog korang macam dalam Gambar 1 di atas..('',)













p/s: selamat men'try'...sharing is loving (",)

Friday, May 27, 2011

.nora elena!.

salam readers..

hai rindu korang sume..adeh agk lama jgk aku x update blog..ni baru de peluang =)


kali nih saje jek gatal tgn wat en3 nih..tgk tajuk en3 msti korg dh tau kn?


nora elena! drama tv3 jam 7pm..korang folow x?

xfolow? adehh rugi2..bes wooo

adaptasi dari novel 'kasih yang suci'


antra pelakon2 nye..



phewww aeron aziz..encem! i like!




siti solihah pun cantik..LIKE lakonan dorg..


bak kate i like dis drama....=)


haaa...korang suke nonton drama pe??










p/s: adehh encemnye aeron aziz...grrrr

Saturday, May 14, 2011

.perokok tegar...kesan??

salam readers..waa rindu nye korang..rindu aku x? ish gedik!



meh baca meh!


kajian dari doktor muslim menyatakan bahawa perokok sukar untuk mengucap khalimah syahadah ketika diambang kematian...sejauh mana kebenaran ini..jom kite sama2 semak balik ^_^

ni petikan dari fb sahabat gue =)



if korang tau menau pasal ni sharing with me k...








p/s: sharing is caring is loving =)

Thursday, May 12, 2011

"Segmen Blogger Support Blogger"

malam readers..

ayuh! join segemen ni..bila lagi korang nk support blogger to blogger kn?

haa p sini..



okies done!







p/s: x sihat bdn (seram sejuk) ni je en3 termampu =)

Wednesday, May 11, 2011

“Segmen Khas ar-rifke.com | Pencarian 100 Blog Top Blogger Baru”

yuhuu...segmen lagik..blom terlambat kot, harap2 la...


nak join (sini)


mudah bukan? hanya perlu nyatakan :


1) Berapa lam dah blogging


- ecely account wujud april 2009..dem!..lama tuh..tapi time tuh segala bagai xde semata2 wujud akaun..

tapi mula aktif berblogging feb 2011(kira lam 2 bulan ni la)..tupun kejap on kjp off..

now, aktif sebetul2nye selepas finish final year project..^_^


2) Kenapa suka blogging


- ermm ecely dlu xsuke..coz ase sgt cerewet tuk update selalu dan nak hias bagai..

tapi skrg ase seronok yang amat..

klu boleh tiap2 masa nak blogwalking ^_^

kat cini jugak dpt kenal ramai blogger2 power..fuhhh!

dpt jgk share info, dpt take info dan bagai2...


3) Blog kamu mengenai apa


- blog saye blog peribadi tapi tuk tontonan umum..=)

banyak berkisar tntg kehidupan sendiri..


4) Harapan dalam dunia blogging


- supaya dpt terus aktif blogging..

take info, share info dan bagai..

dan..dan..dan.. mnjadi blogger tegar sprti abg ben *erk mimpi jela~



done!!


i folow u, u folow back...perlu ke??

assalamualaikum W.B.T

yuhuu..selamat ptg readers..
haa en3 kali ni nk ckp skit pasal folow menfolow nih..

bagi aku la, if nak folow bia la seikhlas hati..aku sbgai bloggers baru pun tacing jgk sal nih..
certain2 aku nengok byk yang view blog aku n tggal jejak kat shoutout..
tu dkira bagus la coz de jgk yang sudi view blog xseberapa nih..
bila aku view back dorg n sometimes aku folow mgikut keikhlasan ati aku..
*terus terang beb...:p

tapi certain bila lepas aku folow jek, dorg akn folow balik aku..means dorg tgu folow dlu..
ape makna ni der?? faham2 sndiri la...

satu lg..xyah la tulis 'i folow u, u folow me back'..ase nye xpatot kot tulis cmtu..
blogging nih bkn tuk nengok followers sape pling banyakpun..
ermm..so lu pikir la sendiri...














p/s: bunga.cinta meminta maaf jika ade pihak y tacing ^_^

.Fast and Furiuos 5 terbaik derr..

malam readers..eh dh mlm upenye..hehe

aku baru balik nengok wayang nih...

gila kentang nengok midnight..

penuh wayang woo..


perghh mmg puas ati la nengok citer tuh, berbaloi duit poket aku..ngeh2..duit aku ke?

*mr.fish maaf ye saye mgunakan duit y kamu bank in

tuk nengok wayang ala 10 hengget jepun :p


berbalik sal citer tuh, aku suke action lam citer tuh..lawak pun ade, gelak sakan nengok..

unsur kkeluargaan pun ade..ala pendek kate korg nengok la sndiri,,haha


citer tuh acting by Vin Diesel


encem x?


tapi aku lebih suke nengok lg sorang mamat nih


Paul Walker

lagi encem kan..ngeee


opps agk sexy dcini..


bila dh ade hero, ade plak heroin nye kan..


Jordana Brewster


ni la teraju utama citer tuh..ayuh cepat nengok!


ok mau tido, nite bloggers..tataa!















p/s:encem nye Paul Walker..lalalalala~

Tuesday, May 10, 2011

ujang folow aku..wehuuu!

salam petang readers :))


hehehehe..bongok senyum sorg2..

tgk tajuk en3 mesti korang dh tau kan..


tu sebab aku hepi sakan nih, coz blogger femes view blog aku,

korg kenal x dia nih, bagi y blom kenal p terjah dia cepat!


dia bkn takat view, folow lagi n siap komen lagi..

caye x?caye x?

^_^



tu dia...ujang




siap komen aku kat en3 nih(sini)




yang jadi lawaknye dia siap pggil aku adek...wakakaka..

aku nmpak muda kah? cet perasan

umo aku sama ngn bini hang kot si yana

mean kite pun sebaya la...hahahah


tapi xpe bagi ujang aku dak junior lam dunia blogger sbb tu dia pggil dik ^_^


bkn ape blogger baru cam aku nih ssh sgt org nk pandang,

yang aku nengok ramai view n say visit here n bla..bla..bla...

sbbnye mybe nengok folowers aku y cenonet tu kot :(

tapi xpe skit2 lama jadi bukit :))


neway leh aku conclude kan ujang mmg xsombong ngn blogger2 baru..btol x??

siap tgur error blog aku plak tu..


walawesss ni je kot en3 aku kali nih buat si ujang..T_T













p/s: blogger2 baru rajin la blogwalking k..^_^

pulut lepa........ko ade??

salam readers...

haa temu lagi kite..eh asal malam nih idea mencurah2 nak wat en3 nih..

sedkit kemajuan nampak...hahaha..puji diri sendiri...

haa back pada title..korang tau x pulut lepa tu ape?

xtau? ermmm...

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.


pulut lepa @ pulut panggang


haa camtu la rupe pulut lepa..korang penah mkn x?

xpenah? wooo rugi-rugi...


ecely ade sebab aku wat en3 nih..meh2 tgk pic sterusnye..


.

.

.

.

.

.

.

.

pulut di panggang..


haa ce korang teka sape nih?

.

.

.

.

ni lah ayah aku..(same x ngn pic kat rite sidebar?)

heheh..ni la pkrjaan ayah aku..aku xmalu btau sume followers coz aku hargai pkrjaan ayah aku..

bangga jadi ank tauke pulut..tauke ke?



proses pembuatan


ni plak time pmbungkusan...

korang nak tau ayah aku xamek pekerja pun..yang keja sume anak2 dia..heheh


femely aku pun masih gune care tradisional..

tgk cam gamba ayah aku tuh, panggang pun still gune arang..

pulut lepa sekarang aku tgk byk pakai dapur eletrik..cam otak2 tuh...xsama woooo...

aroma bau dia xsama...xcaye??

meh dtg ganu...eh ko ingat ganu jek ade...poyo..


haa tu la serba sikit sal bisnes femily aku..nih bkn nak promote tau...tapi if dtg ganu try2 la ase..^_^











p/s: hanye org trganu je gune istilah pulut lepa...luar pada trganu maybe pulut panggang ^_^


Monday, May 9, 2011

entri merapu...

salam readers ^_^

walawess bosan yang amat...................camni la gaye bla exam dah abis..

ces time suh study malas lak..

hahaha..pe2 hal exam dh lepas..yuhuuu!


camnila kureng lebih aku study..tapi xsefokus makhluk itam ni k..:p


eh2..korang dh tau ke aku study kat ne??

haa ce teka? ce teka?

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

tadaa..


de globe gtu..


aeroplane pun ade..ko ade?? :p


eh ecely ak nak en3 sal ape nih..hahaha..sengal ^_^

bila exam dah abis, keja aku duk megadap blog je...

blogwalking sini sana..ade la brtambah followers aku T_T

thanks followers..yuhuu!


ecely ikutkan aku dah leh balik kg daa..

tapi duk tggu PSM dijilid..ari rabu nih siap..aduh jenuh duk nunggu..


camni la rupa PSM a.k.a final report after jilid..


haa gni la rupe..rompak kwn aku nye tuk snap pic..


hadui penat nye wat en3, blogger baru cmni laa rupe...1 en3 3,4 jam *ko caye ke?

tataa...







p/s: tenet agk baik ini malam...yuhuu 1 en3 siap..kecoh minah ni..












"MASTURA NAK PROMOTE BLOG"

Salam readers..yuhuu dh solat magrib blom?? hah blom ish nk jadik ape nih...:p

haa meh2 cni cheq nk habaq, ni aku ade nk join satu segmen..nak tau?? tu cam anu tajuk entry tuh..haa ak tau segmen nih pun dari yuhanis coz dia baru jek folow aku..thanks yaw!!..berbalik pada si mastura nih, rajin plak dia nih nak tolong promote blog followers..nak kenal??

.

.

.

.

.

.

.

.

.

tu dia (klik gambar)


heee tang ni aku suke..

maklumla aku nih blogger baru..korang tgk la followers aku, cenonet jek..cian mak...

wahai cik mastura............tolong la promote blog aku yaw...boleh ke camtu?? hahaha...gedik!

tapi seyesly aku blogger baru, so masih terumbang ambing lagik dlm khidupan seorg blogger..byk lgik aku kena belajau..

bila jah aku tengok de segmen bagai camnih aku terus terjah..

nak blogwalking time tenet laju syokla, time cam siput walawess fhm2 jela...

okla ckp byk xguna, abis ayaq liuq aku..

tataa!!







p/s: baik korang join cepat sebelum cik mastura berubah mood nk close T_T