Tuesday, February 22, 2011

..PSM ohh PSM..

..PSM? grrr..poning den pk..tkot plak ase..bla mau abis sume nih..sabo ye cik mila!! abis sem
ni kamu akn mmpu brnafas lega sbb psm da settle..InsyaAllah mudah2an spt y diharapkan..amin..
cayokk!! ^-^

Monday, February 21, 2011

♥ aishiteru ♥

..bosan?? nah petua!..

apa itu bosan? rasa bosan timbul apabila mghadap bnda y sama berulang kali.dalam erti kata lain, rasa bosan timbul apabila tiada ape y dibuat. Awas! bosan adalah petanda besar org y tidak ada matlamat. Nah tips motivasi bagaimana mengelak ase bosan ^-^..



.sibukkan diri, kenal pasti hobi.
cari apa y boleh anda lakukan. bentuk diri menjadi rajin walau sbnarnye malas. jika tiada ape hendak dilakukan, fikir sesuatu y boleh anda ase seronok melakukannye supaya tidak sedar masa y berlalu. cari sesuatu disekeliling yang boleh anda lakukan.
contoh: menulis blog ^-^ dll..

.jadi workaholic.
org workaholic ialah org y suke bkrja, asyik dgn kerja hingga xsedar masa berlalu. kerja bkn kerja baginya tp satu hobi. perasaan enjoy bekerja akan wujud apabila mnemui ksronokan ketika mlakukan kerja trsebut.
bentuk diri mnjadi seorg workaholic ;sentiasa ade saja y perlu dibuat, ada saje y perlu disempurnakan.
Awas!
sikap workaholic tidak sesuai bg y dah brkahwin. jika anda seorg suami, isteri akan saman anda sebab xbalik2 umah dek terlalu layan kerja. jika anda isteri, nanti suami akn mkn megi setiap hari. silap2 suami cari lain..erkk @_@

.set matlamat, azam, cita2, impian..then usaha mencapainya!!.
org yang selalu merasa bosan adalah org y tiada impian. org y bosan dgn hidup adalah org y tiada cita2. set 1 impian kmudian fikir tuk mencapainya. berusaha mencapainya walau dgn ape cara aslkan halal!..fikir,fikir,fikir dan buat..buat dan terus buat. jangan duk diam!!
lama-kelamaan anda sudah tidak ada masa untuk merasa bosan. masa y terisi dengan usaha pasti akan mencapai cita2.. _-_

.rajinkan diri beribadah.
tips y baik untuk mengelak ase bosan dari perspektif Islam. sibukkan diri dgn ibadah. dalam mnyempurnakan ibadah wajib, banyakkan ibadah sunat. hadirkan rasa kekurangan dan kehambaan dalam diri. jgn pernah merasa puas dengan beribadah. semakin dekat diri dgn NYA semakin tenang diri kite.
~InsyaAllah~

@..Selamat Beramal..@




Sunday, February 20, 2011

.rahsia bulan kelahiran.

..anda lahir bulan 10?hah,klu bln 10 sma la dgn aku..hehe..ni sedikit sebyk perilaku atau sikap y lahir pda lan 10..jeng2..korg baca sendiri ye..^-^


_-_

..fobia..

15/2 brsamaan 12 rabiulawal,Salam Maulidurasul :) sedikit lmbat salam ku..hehe.date nih xkn ku lupa dlm memori ingatan ku..ngeri! erkk......tkot bla kenangkan..sdikit sadis pun ade..hohoho..tp syukur pdaMU Ya Allah msih dbri ksmpatan tuk brnafas saat ini..jam 800 am..15/2..ak bgun dari tido coz nk g toilet..bgun pg tu ak trus bdri dn brjln ats katil sprti tidak kebiasaan,maklum la katil double deker..sebelom ni ak mgensot if nk trun dri katil, tp pg tu cmne punye mamai la ak boleh brjln lak..mimpi nk joging kot..hoho..jalan punye jalan (mcm la jauh ^-^) n tunduk skit nk trun....dusshh,aduhh kpala trhantuk something..ak pun trduduk smula smbil pegang kpala..then Ya Allah darah!!..baru la ak sedar kepala ak hit by ceiling fan..ekekek @_~..brlaku la pndarahan disitu..ak dgn lg mamainye trun dri katil kjutkan housemate aku..dgn gaye tgn mmgang kpala..(dialog kami)
aku: "ita,tolong k.mila..."
ita: (y enak tido n dgn mamai) kenape k.mila??
..bla..bla..bla..
ak dibawa keklinik oleh jiran kami (juga student uthm)tq ye ^-^
Ya Allah time nk smpai klinik sakit bkn main,smpai ke dada terase coz byk kuo darah, mujur la dr ckp xde pe2 juz kna 5 jhitan je..time kna bius n jahit mengerang jgk ak..huhu..now,ak fobia da tido katil ats..xmau2 lg sesekali naik katil ats :( ...Alhamdulillah luka ak mkin sembuh, juz tgu jahitan dibkk je..lg smggu kot..hopefully kjdian cmni xbrlaku lg,tp dlm brjga2 pun kite xtau pe brlaku kt kite..sesgguhnye sakit itu pghapus dosa2 kecil ~_~
(gmbo luka ade, kan korg gerun lak nk tgk..so imagine sndri yeak !_!)

..tunangan..




tunang org? omg..nway Alhamdulillah, syukur padeNya pe y kami rncangkan brjln dgn baik..setelah sebln dirisik, trikh 3/2/11 muncul..dup..dup..walaupun hnye brtunang,nerves nye bkn main..Alhamdulillah Ya Allah hnye itu y mmpu ak ucapkan..

.tanda ikatan.

.amin.

..bila dewasa..

Jodoh seperti rezeki, ia telah ditentukan. Namun, kita tidak tahu apa yang telah ditentukan oleh Allah. Dengan berpegang pada hakikat itu kita diperintahkan-Nya agar berusaha.Carilah jodoh yang baik, carilah rezeki yang baik dengan jalan yang baik juga. Siapa jodoh kita? Berapa banyak rezeki kita? Dan bila? Itu bukan kerja kita. Itu ketentuan Allah. Milik kita hanya usaha.


Alhamdulillahi Rabbil 'Alamin, segala puji bagi Allah swt, selawat dan salam ke atas junjungan kita, Rasulullah s.a.w. adakah ak masih remaja? mungkin ye mgkin x..klu dewasa cmne plak? confius skjp..^_^ bla dah jd ank dare nih lain plak carenye..ade plak si teruna y brkenan..cewahh!..alhamdulillah 2/1/11 mberi prkhbaran gumbira buat ku..ak dirisik!..setelah sekian lma hub kami( xde lama pun 2thun lbih jek @_~)he...alhamdulillah,syukran Ya Allah..moga kesudahan y baik buat kami..Amin~

.my big ♥.

hah!..ni pulak storimori ttg my big femly..nk kate kuaga besar xdela besar sgt..de kuaga y lg bsr kot..cam pk sedara ak smpai 17 org ank..hohoho..cam ak ade mak, ayh(tp kami pgl bak) n 9 org adek bradek (3laki n 6pmpuan), syok sibling rmai nih,time brjmpe cam pe'el(bak kte org ganu)n ak ank ke-6.. :)..skit2 sudala..y len2 tgk pic yea..peace ^-^


.bak n mak.romantic x? ^_^

my sibling ^_^

pic sekian lama di edit, tp bru jumpe ^-^

1st niece (insyirah)
2nd niece (batriesya)
3rd niece (husna)
4th nephew (adam)



Saturday, February 19, 2011

oppss!!


oppss!..1st time write in a blog..godek2 bleh la skit2..hehehe..dh minat blog tp mls nk explore..tp bla tgk blog org ase jgk nk ade blog sndri..cakkk!! mintak tjuk ajr..saye bdk baru..@_@